Glukosamin je stavebním kamenem kloubní chrupavky a pojivové tkáně, která se stárnutím již v těle nevytváří, a proto musí být podávána s potravou. Glukosamin se používá především při revmatických onemocněních, zlepšuje funkci kloubů a snižuje ztuhlost.
VLASTNOSTI:
Pomáhá opravit chrupavku
Splňuje zvýšenou potřebu ve fázi růstu a vysoké výkonnosti
Glukosamin je endogenní látka a důležitá součást chrupavky a pojivové tkáně. V mladším věku jsou zvířata schopna toto produkovat sama, ale tato schopnost klesá, jak zvíře stárne. Potřebné množství však zůstává nezměněno, proto je nutné, aby zvíře tuto látku přijímalo ve stravě. Pokud je v těle dostatečné množství glukosaminu, může pomoci k opravě poškozené chrupavky.
Tento doplněk stravy podporuje činnost kloubů a zlepšuje kvalitu chrupavek přítomných v těchto pohybových pólech. Glukosamin je zodpovědný za tvorbu a udržování synoviální tekutiny (kloubního maziva), která je přítomna v kloubu. Tímto způsobem je zajištěn plynulejší pohyb a lepší odolnost proti nárazům.
V kombinaci s MSM, chondroitinem a/nebo vitaminem C se vzájemně posilují.
Dávkování:
1 g / 20 kg tělesné hmotnosti denně