Vynikající zdroj antioxidantů
Pomáhá předcházet revmatismu
Zlepšuje funkce jater, slinivky břišní, sleziny a ledvin
Stimuluje všechny aspekty krevního oběhu
Posiluje imunitní systém a stabilizuje hladinu cukru v krvi
Výzkum Scottish Crop Research Institue ukazuje, že černý rybíz je bobulí číslo 1, pokud jde o hladinu antioxidantů. Černý rybíz není jen kulinářskou pochoutkou, ale prokazatelně má i léčivé účinky. Jeden opat z dijonského kláštera z 18. století jednou řekl, že černý rybíz je klíčem k věčnému mládí.
Černý rybíz pomáhá předcházet revmatismu, onemocnění souvisejícímu s věkem, a snižuje související potíže. Říká se, že stimuluje funkce jater, slinivky břišní a ledvin.
Černý rybíz obsahuje kyselinu alfa linolovou, esenciální mastnou kyselinu, kterou lze nalézt v některých rostlinných olejích. Tato omega 3 mastná kyselina je životně důležitá pro oči, mozek, srdce a sluch. Semena černého rybízu obsahují kyselinu gama linolovou, látku, která pomáhá rozšiřovat cévy, snižovat krevní tlak a předcházet trombóze.
Černý rybíz má významné výhody: Stimuluje imunitní systém, bojuje proti bakteriálním infekcím a reguluje hladinu cukru v krvi. Dále posiluje celkové zdraví, odstraňuje kyselinu močovou, posiluje slabé kapiláry a cévní stěny a zabraňuje krvácení.
Dávkování:
1 g (+/- půl odměrky) / 20 kg tělesné hmotnosti / den